• eerlijke post

  Terugval in Alcoholverslaving: Het Ontwaken van Oude Pijn

  Het was dag 231 van mijn herstel toen ik in een neerwaartse spiraal terechtkwam, een terugval in een alcoholverslaving die ik dacht achter me gelaten te hebben. De afgelopen maanden hadden nare gebeurtenissen zich opgestapeld, en ik vond geen gezonde uitlaatklep om met de overweldigende emoties om te gaan. De pijn leek ondraaglijk, en ik wilde er simpelweg niet mee geconfronteerd worden. Dus greep ik terug naar dat vertrouwde flesje. Maar wat er tijdens deze terugval gebeurde, was niets minder dan een ontwaken van oude pijn en een onverwachte reis naar genezing.

  De situatie waarin ik me bevond, was een ware storm van tegenslagen. Het leek alsof het leven op dat moment gewoon niet eerlijk was. Mijn geest raakte verstrikt in een wirwar van emoties, van verdriet tot woede tot hopeloosheid. Ik worstelde om de controle te behouden over mijn innerlijke demonen, en het voelde alsof ik op het punt stond te breken.

  In een zwak moment van wanhoop koos ik voor de weg van de minste weerstand en omarmde ik de oude demon die ik dacht te hebben overwonnen – alcohol. Het begon als een tijdelijke ontsnapping, een manier om mijn geest tot rust te brengen te midden van de chaos. Maar in plaats van troost te vinden, kwamen er juist meer oude wonden naar de oppervlakte.

  Terwijl ik in mijn terugval zat, begon ik te beseffen dat de alcohol geen oplossing was. Het was slechts een dekmantel voor de onverwerkte emoties en pijnlijke herinneringen die diep in mij begraven lagen. Het was een tijdelijke verdoving die me uiteindelijk confronteerde met de donkere delen van mijn verleden waarvan ik dacht dat ik ze had begraven. Het was alsof de alcohol een vergrootglas was dat de littekens van mijn ziel blootlegde.

  De confrontatie met deze pijnlijke waarheden was zowel angstaanjagend als bevrijdend. Het was als een wake-up call, een herinnering dat ik nog veel werk te doen had aan mijn innerlijke zelf. Het was niet genoeg om gewoon niet te drinken; ik moest ook de diepgewortelde emoties aanpakken die me naar de fles hadden gedreven in de eerste plaats.

  Het was op dat moment dat ik de moed vond om opnieuw hulp te zoeken. Ik wist dat ik niet in mijn eentje kon genezen. Ik realiseerde me dat het oké was om hulp te vragen voor mijn mentale problemen, dat het geen teken van zwakte was, maar eerder van kracht. Het was een daad van zelfliefde en zelfzorg.

  Dus begon ik opnieuw met therapie. Het was een zware, maar uiteindelijk helende reis. Het bracht me in contact met mijn diepste angsten en onzekerheden, maar het gaf me ook de tools en de begeleiding die ik nodig had om te genezen. Het was een herinnering dat herstel een doorlopend proces is, en dat het nooit te laat is om aan jezelf te werken.

  Ik deel dit verhaal niet omdat ik trots ben op mijn terugval, maar omdat ik wil benadrukken dat het oké is om menselijk te zijn, om fouten te maken en om hulp te zoeken. Terugvallen kunnen een deel zijn van het herstelproces, en ze kunnen ons de kans geven om dieper te graven en te groeien. We hoeven het niet alleen te doen; er is hulp beschikbaar voor iedereen die bereid is om te vragen.

  Mijn terugval in alcoholverslaving was een donkere periode in mijn leven, maar het leidde uiteindelijk tot een nieuw begin. Het bracht me op het pad naar genezing, groei en zelfacceptatie. Het herinnerde me eraan dat pijn en moeilijkheden deel uitmaken van het mens-zijn, maar dat er altijd een weg is naar het licht. Als dit verhaal anderen kan inspireren om hulp te zoeken, hun demonen onder ogen te zien en de weg naar herstel te omarmen, dan is het de moeite waard om te delen. We hoeven nooit alleen te lijden; er is altijd hoop en hulp binnen handbereik.

 • Fysiek herstel

  Het tijdige ingrijpen

  Verslaving is een maatschappelijk probleem dat een verwoestende impact kan hebben op individuen, families en gemeenschappen. Het begint vaak onopvallend, met subtiele gedragsveranderingen, maar de gevolgen kunnen verwoestend zijn.

  Het herkennen van de vroege tekenen van verslaving is cruciaal. Deze tekenen omvatten veranderingen in gedrag, sociaal isolement, verlies van interesse in vroegere activiteiten en lichamelijke symptomen zoals tremoren of vermoeidheid.

  Verslaving heeft een verregaande impact. Individuen kunnen hun baan, relaties en gezondheid verliezen. De familieleden van verslaafden ervaren emotionele en financiële stress. Samenlevingen zien een stijging in criminaliteit en gezondheidszorgkosten.

  Vroege interventie is effectief omdat het de schadelijke gevolgen van verslaving minimaliseert. Het vermindert de kosten voor de samenleving en biedt mensen de kans om een gezond en productief leven te leiden.

  Er zijn verschillende benaderingen voor vroege interventie, waaronder counseling, educatie en ondersteunende netwerken. Vroege interventieprogramma’s kunnen individuen voorzien van de nodige tools om hun verslaving te overwinnen.

  Het voorkomen van verslavingsproblemen is even belangrijk als het behandelen ervan. Gemeenschappen kunnen preventieprogramma’s implementeren die educatie en bewustzijn bevorderen.

  Vrienden en familie spelen een cruciale rol in de vroege interventie. De steun en begrip van dierbaren kunnen het verschil maken voor iemand die worstelt met verslaving.

  Succesverhalen van mensen die verslavingsproblemen hebben overwonnen dankzij vroege interventie zijn inspirerend. Ze benadrukken dat er altijd hoop is voor herstel, zelfs als het in een vroeg stadium wordt aangepakt.

  In een wereld waar verslaving een groeiend probleem is, is vroege interventie de sleutel tot het verschil maken. Het kan niet alleen levens redden, maar ook families weer bijeenbrengen en gemeenschappen versterken. Samen kunnen we het belang van vroege interventie bij verslavingsproblemen erkennen en actie ondernemen om een gezondere toekomst te bevorderen.

 • 12 stappen,  Fysiek herstel

  Mijn persoonlijke reis naar 222 dagen clean en de kracht van openheid

  Vandaag vier ik een mijlpaal in mijn leven: ik ben 222 dagen clean van alle geest- en stemmingsveranderende middelen. Deze reis is niet zonder uitdagingen geweest, en de laatste weken brachten een onverwachte wending met zich mee. Ik belandde in het ziekenhuis nadat ik op de Spoedeisende Hulp een epileptische aanval had gehad. Na tal van onderzoeken en testen, is het nu een kwestie van wachten op de uitslag, die pas eind oktober komt. De onzekerheid knaagt, maar ik blijf dankbaar voor de stappen die ik tot nu toe in mijn herstel heb gezet.

  Gisteren was een bijzondere dag, want ik mocht in het zonnige Vlissingen de vijfde stap van het 12-stappen programma, het Minnesota Model, afronden. Voor degenen die niet bekend zijn met deze stap, het houdt in dat je je diepste geheimen, angsten en schuldgevoelens deelt met een vertrouwde persoon. Het is een stap van ongekende openheid en eerlijkheid, en het kan zowel bevrijdend als genezend zijn. Het betekent in feite dat ik mijn innerlijke demonen onder ogen zie en ze deel, waardoor de last van schaamte en schuld verlicht wordt.

  De impact van de epileptische aanval op mijn leven is enorm geweest. Het was een schokkende herinnering aan de kwetsbaarheid van ons menselijk bestaan. Het heeft me doen nadenken over hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Deze ervaring heeft me nog meer vastberaden gemaakt om mijn herstel voort te zetten en te blijven groeien, ondanks de tegenslagen onderweg.

  Mijn verhaal is er een van vallen en opstaan, van donkere dagen en momenten van triomf. Maar het is ook een verhaal van hoop en veerkracht. Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan inspireren om hulp te zoeken, openheid te omarmen en te blijven vechten voor hun welzijn, zelfs als het leven onverwachte wendingen neemt. We zijn sterker dan we denken, en samen kunnen we de uitdagingen van herstel overwinnen.

 • Fysiek herstel

  “Een Onverwachte Reis: Van Benauwdheid tot Herstel”

  Vorige week dinsdag was een dag die ik niet snel zal vergeten. Het begon met benauwdheidsklachten en een verhoogde hartslag, wat me naar de Spoedeisende Hulp leidde. Terwijl ik daar was, kreeg ik een epileptische aanval, en dat is waar mijn onverwachte reis begon.

  De Spoedeisende Hulp: Op de Spoedeisende Hulp werden verschillende onderzoeken uitgevoerd om te begrijpen wat er met me aan de hand was. Een van die onderzoeken was een EEG (Elektro-encefalogram), dat de elektrische activiteit in mijn hersenen meet. Gelukkig waren de resultaten van dat moment goed, maar mijn klachten hielden aan.

  De Verwarring en Onzekerheid: Na een nacht in het ziekenhuis en nog meer onderzoeken, waaronder een MIR (Magnetische Resonantie Imaging), bleven mijn symptomen mysterieus. Ik herinner me niets van de aanval, wat me nog verwarder maakte. Ik had nog steeds koorts, was duizelig, en mijn spieren protesteerden hevig. Slapen was een uitdaging, en praten kostte me moeite.

  De Weg naar Herstel: Gelukkig begon ik langzaam te herstellen. Ik kreeg hulp van een ademcoach en een fysiotherapeut om mijn gezondheid te verbeteren. De fysiotherapeut was gespecialiseerd in manuele therapie om mijn rugklachten aan te pakken, die ik momenteel ervaar. Herstel was geen rechte lijn, maar de verbetering gaf me hoop.

  De Les van Stress en Grenzen: Deze ervaring heeft me doen realiseren hoeveel stress en spanning zich in mijn leven hadden opgebouwd. Ik was dagenlang blijven doorgaan, had moeite met het stellen van grenzen en was ver verwijderd van mijn herstel. Dit alles had uiteindelijk zijn tol geëist.

  Naar de Toekomst Kijken: Vandaag is een nieuwe dag, en hoewel ik opzie tegen het EEG-onderzoek dat voor de boeg staat, weet ik dat het deel uitmaakt van mijn reis naar herstel. Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer aan het werk te kunnen, met een hernieuwd begrip van het belang van zelfzorg en het stellen van grenzen.

  Dit is mijn verhaal van de afgelopen weken, een verhaal van onzekerheid, herstel en groei. Soms zijn het de moeilijkste momenten in ons leven die ons de waardevolste lessen leren. Ik hoop dat mijn ervaringen anderen kunnen inspireren om voor zichzelf te zorgen en de tekenen van te veel stress en spanning niet te negeren.

 • Verlies

  Herinneringen Aan Mijn Lieve Loeder

  Precies een maand geleden hebben we afscheid genomen van mijn allerliefste metgezel, Loeder. Op deze Dierendag wil ik even stilstaan bij het gemis dat de afgelopen maanden mijn hart heeft gevuld.

  Het is vreemd hoe het dagelijkse leven doorgaat, terwijl een deel ervan leeg blijft. Loeder was meer dan alleen een huisdier. Ze was mijn trouwe vriend, mijn steun en toeverlaat, mijn maatje in goede en slechte tijden.

  Bij het ontwaken in de ochtend mis ik haar aanwezigheid, haar zachte kattenkopje dat me begroette alsof ze wilde zeggen: “Goedemorgen, hier ben ik weer!” ’s Avonds, wanneer ik naar bed ga, is er die lege plek naast me waar ze altijd lag, haar geruststellende aanwezigheid die me in slaap wiegde.

  Loeder, je was er in de vreugdevolle momenten en de moeilijke dagen. Je begreep me zonder woorden, en jouw liefde was onvoorwaardelijk. We hebben zoveel avonturen gedeeld, en hoewel je nu niet meer fysiek bij me bent, blijf je voor altijd in mijn hart.

  Op deze Dierendag, en elke dag, herinner ik me de kostbare tijd die we samen hebben doorgebracht en koester ik de liefde die we deelden. Bedankt, lieve Loeder, voor de onvergetelijke herinneringen en de onvoorwaardelijke liefde. 🌟

  Rust zacht, mijn trouwe vriendin.