12 stappen,  Fysiek herstel

Mijn persoonlijke reis naar 222 dagen clean en de kracht van openheid

Vandaag vier ik een mijlpaal in mijn leven: ik ben 222 dagen clean van alle geest- en stemmingsveranderende middelen. Deze reis is niet zonder uitdagingen geweest, en de laatste weken brachten een onverwachte wending met zich mee. Ik belandde in het ziekenhuis nadat ik op de Spoedeisende Hulp een epileptische aanval had gehad. Na tal van onderzoeken en testen, is het nu een kwestie van wachten op de uitslag, die pas eind oktober komt. De onzekerheid knaagt, maar ik blijf dankbaar voor de stappen die ik tot nu toe in mijn herstel heb gezet.

Gisteren was een bijzondere dag, want ik mocht in het zonnige Vlissingen de vijfde stap van het 12-stappen programma, het Minnesota Model, afronden. Voor degenen die niet bekend zijn met deze stap, het houdt in dat je je diepste geheimen, angsten en schuldgevoelens deelt met een vertrouwde persoon. Het is een stap van ongekende openheid en eerlijkheid, en het kan zowel bevrijdend als genezend zijn. Het betekent in feite dat ik mijn innerlijke demonen onder ogen zie en ze deel, waardoor de last van schaamte en schuld verlicht wordt.

De impact van de epileptische aanval op mijn leven is enorm geweest. Het was een schokkende herinnering aan de kwetsbaarheid van ons menselijk bestaan. Het heeft me doen nadenken over hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Deze ervaring heeft me nog meer vastberaden gemaakt om mijn herstel voort te zetten en te blijven groeien, ondanks de tegenslagen onderweg.

Mijn verhaal is er een van vallen en opstaan, van donkere dagen en momenten van triomf. Maar het is ook een verhaal van hoop en veerkracht. Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan inspireren om hulp te zoeken, openheid te omarmen en te blijven vechten voor hun welzijn, zelfs als het leven onverwachte wendingen neemt. We zijn sterker dan we denken, en samen kunnen we de uitdagingen van herstel overwinnen.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *