Herstel

Nu

“Een jaar geleden viel ik terug in de greep van verslaving, na meer dan drie maanden herstel. Die tijd markeerde een turbulente periode, met opnames, politie en ambulances. Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik mijn herstel opnieuw heb vormgegeven.

Bijna zes maanden lang ben ik nu vrij van alle geestverruimende en stemmingsveranderende middelen. Tijdens dit pad ben ik een paar keer flink gevallen, voordat ik besefte dat ik alleen voor mezelf kon herstellen, niet voor anderen. Op 28 februari besloot ik vroeg in de ochtend dat het genoeg was geweest. Na talloze pogingen en de emotionele tol die mijn geliefden moesten dragen, koos ik ervoor om mijn herstel met volle toewijding aan te gaan.

Vandaag ben ik een dankbare herstellende verslaafde en ik ben verbaasd over hoeveel er kan veranderen in slechts één half jaar. Een jaar geleden zat ik lusteloos thuis, zonder hoop, moed of vertrouwen. Tegenwoordig werk ik hard; deze week zelfs 46 uur. Daarnaast volg ik een studie en omarm ik dagelijks de stappen van het twaalf stappen programma. Ik bezoek bijeenkomsten, ontmoet inspirerende mensen die aan een paar woorden genoeg hebben, en leer elke dag weer bij.

Mijn reis is er een van groei, doorzettingsvermogen en zelfontdekking. Ik deel dit niet om op te scheppen, maar om te laten zien dat verandering mogelijk is. Voor iedereen die worstelt: onthoud dat je niet alleen bent. Er is hoop, er is kracht en er is een weg naar herstel. 🌱❤️ #HerstelReis #BijnaEenHalfJaarSterk”

4 reacties

  • Liesbeth

    Toppie daf je ervaart dat wat je doet iets is wat je zelf wil en niet wat iemand anders wil dat is de allerbelangrijkste levensles die er bestaat je komt er wel zelf heb ik een Spierziekte en herken er veel van ik heb tijdens mijn revalidatie in 2016/2017 kennisgemaakt met een jongeman die op de trauma afdeling lag tgv zwaar ongeluk net als Jouw verslaafd en in zucht! Hij schrok van alle ellende en kreeg vertrouwen en kracht torn hij zag dat anderen knokte hoe ze ermee omging 1 moest stoppen ivm amputatie been met roken samen hebben ze hun weg gevonden trok zich enorm aan mij op moest met veel geholpen worden vanwege mijn spierziekte ook ik vond eeen weg inmiddels is hij al 6 jaar verder geeft hij lessen op school om vooral niet de weg op ts gaan die hij heeft gedaan ik ben bevriend geworden met hem zijn naam is Zvonko Schmitz je vindt hem op Facebook en op Twitter onder de naam @Zvonko Schmitz
    @proudaddictspe1 onlangs nog contact gehad en net als bij Jouw heel veel respect 🧸🕯️🙏🍀💪❤️ik reageer niet altijd heb op maandag thuis dag infuus ivm spierziekte soms te moe om te teageren liefs 💋 🧸❤️Liesbeth

    • Janneke

      Ik wil je aanraden om eens op de sites te kijken van zelfhulpgroepen zoals de AA, CA en NA of het contact aangaan met je huisarts die kan je hierin ook helpen en kijken naar passende manieren om jou te helpen. Veel sterkte.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *